Klik hier om automatisch verwittigd te worden bij veranderingen

Friday 01 January 2010
PAP stelt vanaf 2010 twee nieuwe motoren voor, die de “bestsellers” van de voorbije jaren, de TOP80 en de ROS125, zullen vervangen.

De zoektocht naar betere prestaties, eenvoud, goede verstandhouding met de motorfabrikant en een sterke “service na verkoop” verklaart deze radicale beslissing.

De 2 nieuwe motoren zijn PAP-motoren en worden bijgevolg exclusief voor PAP geproduceerd. Het zijn geen goedkoop geïmporteerde kopieën van bestaande modellen, maar het resultaat van twee jaar onderzoek- en testwerk in Zuid Spanje.

PAP heeft actief meegewerkt aan de ontwikkeling van de motoren, dankzij de zeer nauwe samenwerking en uitstekende vriendschapsband met de fabrikant.

Tal van componenten van de nieuwe 125cc motor, gebouwd met dezelfde prestaties als de ROS125, werden gebruikt om de 80cc te concipiëren.
Enkel cilinder, zuiger, krukas, uitlaat, het gefreesde carter en de propeller verschillen. Zo wordt, naast de productie, ook het “stockmanagement” vereenvoudigd. In tegenstelling tot het verleden, kunnen nu dezelfde prijzen gehanteerd worden voor alle overige wisselstukken van beide motoren.

PAP is alvast overtuigd van het resultaat en garandeert tal van innovaties en verbeteringen. Onderzoek naar duurzaamheid, laag gewicht en eenvoud van ieder mechanisch component was primordiaal in de ontwikkelingsfase van deze nieuwe “good looking engines”.

De testpiloten werden aangenaam verrast door de respons, het verminderde geluid en de geringe trillingen van zowel de RM80 als de PA125.