Voorwoord:

"Ik wil later piloot worden" , kinderwoorden die bij volwassenen vaak in het achterhoofd blijven hangen MAAR tot op heden voor velen een kinderdroom blijft.
Lijkt deze sport iets voor u, dan biedt onze opleiding de oplossing om uw kinderdroom waar te maken
Eerst en vooral raden wij de aspirant -leerlingpiloot aan om samen met een van onze monitoren een duovlucht te maken. Dit biedt u de mogelijkheid om zelf een objectief beeld te krijgen van deze fantastisch vliegsport.

Keuze uit 2 type opleidingsstages

1/ Opleidingen in België

ZIE AGENDA BELGISCHE OPLEIDINGEN

Time2Fly biedt u, vanaf april tot oktober, de mogelijkheid om ook in België een paramotoropleiding te volgen tijdens avondlessen, op vrijdag en/of op zaterdag.

Een volledige paramotoropleiding, die 15 sessies omvat, wordt gestart met een kennismaking met het vliegmateriaal zoals de glider en het paramotortoestel.

Gedurende de eerste sessies wordt vooral aandacht besteed aan gonflagetechnieken en motorgewenning. Afhankelijk van de evolutie van de leerling kan dit 6 tot 8 sessies in beslag nemen.

opl opl2 opl4
opl5 opl6 opl7


Tijdens deze periode worden er één tot twee duovluchten uitgevoerd, waarbij de besturing, in de vlucht, wordt doorgegeven aan de leerling. Op deze manier ervaart de leerling het paramotorvliegen in al zijn aspecten en verkrijgt de monitor de nodige feedback om de leerling eventueel bij te sturen tijdens het verdere verloop van de opleiding.

duo1 duo2 duo3

 

Vanaf het ogenblik dat de aspirant piloot de schermbeheersing onder de knie heeft wordt de eerste solovlucht uitgevoerd. Dit gebeurt steeds onder radiobegeleiding. Na de eerste vlucht, die een twintigtal minuten duurt, wordt de aandacht toegespitst aan het opstijgen en landen waarbij de duur van de vluchten beperkt wordt tot enkele minuten. Hoe hoger de frequentie van opstijgen en landen, hoe sneller de leerling vertrouwt geraakt met het paramotorvliegen. Gedurende deze vluchten leren we u ook de basisvliegtechnieken aan. 

vlucht1 vlucht2 vlucht3

Het theoretische gedeelte van de opleiding (aërodynamica, luchtvaartreglementering,
Meteo, …) wordt u op het oefenterrein bijgebracht tijdens de rustperiodes die worden ingelast.

De praktijk en de theorie die de opleiding omvat, stelt u in staat om op het einde van de cursus, zelfstandig en autonoom te vliegen. 

2/ Intensieve opleidingen (Stages) SPANJE:

ZIE AGENDA OPLEIDINGEN IN SPANJE

Bestemd voor de leerlingen die in een korte periode van 8 dagen een zeer intensieve opleiding wensen te volgen in zuid Spanje. Hier kunnen we genieten van de warme zuiderse temperaturen en zullen de leerlingen bij hun terugkomst in België zelfstandig en alleen kunnen vliegen.

Gedurende deze stage krijgen de leerlingen (afhankelijk van uur van aankomst en vertrek) 6 1/2 dagen tot 7 dagen les.

Voor de intensieve opleidingen (stages) in Spanje werkt Time2Fly samen met BPMF monitor Koen Vanneste.
U kan meer informatie en een inschrijvingsformulier betreffende deze intensieve opleiding in Spanje terug vinden op

www.paramotoropleidingen.be

 

Wil u zich inschrijven of wenst u meer informatie?

Waar gaan de lessen door:

De opleiding gaat meestal door in de regio IEPER - ROESELARE - TORHOUT - WEST-VLETEREN

Voorwaarden:

Voor de algemene voorwaarden klik HIER

 

Statuut:

Time2Fly is door de BPMF-FBPM (Belgische paramotorfederatie) erkend als Paramotorschool.

Time2Fly werkt met erkende monitor(en). Het zijn lesgevers die beschikken over een grote praktische ervaring, de nodige proeven hebben ondergaan en de nodige kennis en licenties bezitten om paramotoropleidingen te geven. Zij zijn in het bezit van een Monitorenlicentie erkend door de federatie BPMF.

 

Contact   or     mail

WebDesign: